13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Излезе годишния анализ на местното МВР

Поетапно намаление на извършваните престъпления за последните осем години на територията на Бургаски регион констатира старши комисар Константин Титянов – заместник директор на Главна дирекция „Национална полиция”.

Данните са отчетени в годишния анализ на Областната дирекция на МВР за миналата година. Титянов определи това, като своеобразен успех, постигнат в резултат на системната дейност по противодействието на престъпността, корупцията и повишаване на административния капацитет на структурите на МВР.

За отминалата година в Бургаско са регистрирани 8 470 престъпления / при 8 583 за 2012 год./, което е с около 5% по-малко спрямо предходния период. Разкрити са 2 369 от тях, регистрирани през 2013 година, както и 1 097 престъпления от минали години, с установени общо 3 986 извършители на престъпления.

Основен дял сред криминалните деяния продължават да заемат престъпленията против собствеността, следвани от общоопасните престъпления и престъпленията против стопанството. Регистрирани са общо 5 624 престъпленията против собствеността, сред които преобладаващи са :  взломните кражби и домовите кражби, следвани от кражбите от магазини и кражбите на части и вещи МПС.

В годишния доклад влиза и дейността на местното звено Контрол на автомобилния трафик /КАТ/. През периода в Бургаски регион са настъпили общо 374 ПТП с тежки последици. Сравнено с данните за 2012 г. се отчита намаление на броя на произшествията с 8, на загиналите със 7 и увеличение на ранените с 9.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук