13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Изложба графика и живопис на Олег Карпенко

Несъмнено настоящата изложба е един от акцентите в експозициите на „Дружество на художниците – Бургас“ за 2017 г. Карпенко заема достойно мястото си на вече доказан творец във „век, в който всичко е показана и всичко е видяно“. Овладял класическите техники на дълбокия печат, както и академичната форма, но изкушен и от живописната стилистика, отново в класически отблясъци на куатроченто и европейското изкуство от XV-XVI век.

Младите пък с удивление ще открият в картините му реминисценции от любимото им фентъзи. Непредубеденият зрител ще се потопи в един свят на „романтично средновековие“, гъмжащ от истински рицари и изящни дами. Светът на Олег!
Олег Карпенко е роден през 1956 г. в гр. Екатеринбург. През 1981г. завършва Уралската академия за архитектура и изкуство.
След дипломирането се посвещава изцяло на професионалната си дейност като художник. Негови картини се излагат в Екатеринбург, Москва, Амстердам, Хюстън, Мюнхен, Барселона, също и САЩ, а през 1999г. прави самостоятелна изложба в Париж/Galerie Herouet/.
От 2008г. живее и работи в България, в гр. Поморие и в Бургас.
За творчеството си Олег споделя:“Мислите, мечтите, думите, с които боравя, нещата, в които вярвам, моят живот – всичко е в картините ми“.
Митко Иванов
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук