9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Изложба за незрящи представя черноморските обитатели в Морска гара

Сдружение за опазване „ЕДНА ПРИРОДА” ще представи завършената „Изложба в обем – възприятие чрез допир. Животните на Черно море” на 16.12.2016 г. (петък) от 11.00 часа, със съдействието на Пристанище Бургас в сградата на Морска гара.

Интерактивната изложба показва най-интересните и запомнящи се черноморски обитатели. Те ще бъдат „видени” от хората със зрителни увреждания чрез 3D-макети в естествени размери, които могат да бъдат докосвани. По този начин са представени 15 вида риби и 2 вида медузи, черупки от черноморски мекотели, морски кончета и игли. Изложбата е мобилна, което ще даде възможност на хора (зрящи и незрящи) от цяла България да се докоснат до част от черноморските обитатели и да научат интересни факти за тяхната биология. Цялата информацията е представена на български, английски и брайл.

Атрактивната изложбата ще бъде открита заедно с хората от РСО Бургас – Съюз на слепите в България, които първи ще могат да се докоснат до новите макети. Сред тях вече са и най-новите – черноморска акула, морска котка и риба лястовица.

Проектът е финансиран чрез Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство на МОТО-ПФОЕ и дофинансиран от Община Бургас. Партньори на проекта са Пристанище Бургас, РИМ Бургас и Сдружение ЦПСИ ПРИОРИТЕТИ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук