9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Изложба на гоблени в „Меден рудник“

По инициатива на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” от 2003 година всяка пролет се организира изложба на гоблени. Започнала съвсем плахо изложбата постепенно се налага като постоянно събитие в културния календар на читалището в „Меден рудник“. Всяко издание се посреща с голям интерес, съобщават организаторите. 

Днес от 18.00 часа ще бъде открита Изложба гоблени – 2014. Участниците не са само жени както обикновено се предполага, а също и мъже на различна възраст. Изложените гоблени изобилстват на сюжети от религиозни през портрети и пейзажи до репродукции на картини на известни художници. Абстрактни сюжети, цветя и животни. Участници са 27 майстора на бродерията с 58 гоблена от всички жанрове.

За по-високото качество на изложбата има предварителна селекция на предоставените бродерии по предварително обявени категории. Предпочитат се по-нови идеи за гоблени, оригинални сюжети, прецизна изработка, добра визия (съчетание на гоблен с рамка).

Читалище „Св.св.Кирил и Методий” очаква всички почитатели на гобленарството днес 31март от 18.00 часа. Изложбата ще бъде отворена за посещение всеки ден до 4 април от 10.00 до 18.00 часа.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук