14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Изложба на созополска художничка в подкрепа на Бургас 2019

Талантливата Ангелина Недин представя своите картини в единадесета самостоятелна изложба в Галерия „Бургас“. Експозицията, която е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата, обещава да представи най-доброто от произведенията на созополската художничка. Изложба номер 11 на Ангелина Недин ще бъде открита на 11 юли от Митко Новков в Галерия „Бургас“ в 18.30 часа. По време на откриването голямата дъщеря на художничката – Мина Недин, ще демонстрира своя талант с изпълненията си на пиано, които естествено ще допълнят красотата на картините и ще внесат допълнителна доза изкуство и настроение на посетителите.

Родена в гр. Созопол, Ангелина Недин завършва средно образование в художествена  паралелка на училище “Св. Св. Кирил и Методий”  в град Бургас през 1991 г., през 1998г. се дипломира като магистър по живопис в Националната Художествена Академия “Николай Павлович” – София в ателието на проф. Валентин Колев  и проф. Божидар Бояджиев. Талантливата художничка участва в общи студентски изложби и конкурси, а през 1998г. открива своята първа самостоятелна експозиция в гр. Созопол. Зад гърба си Ангелина има десет самостоятелни и редица съвместни изложби в цяла България, а нейни картини притежават колекционери от целия свят.

Изложбата е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019г. Повече за инициативата ще намерите на: https://www.facebook.com/Burgas2019

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук