13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Измамник с фалшиви пари остава в ареста

Окръжен съд – Бургас определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 53-годишния Димитър Георгиев, привлечен като обвиняем за подправени парични знаци, а именно 22 броя с номинал от 20 лева за всяка една от банкнотите. Според съдебният състав на Бургаският окръжен съд може да се направи обосновано предположение, че именно Димитър Г. е извършител на престъплението, в което е обвинен.

Според съда относно обстоятелството, дали деянието на Георгиев е осъществено умишлено от него, на този етап доказателствата по делото позволяват такъв извод. Съдът се позова на показанията на разпитаните свидетели. От показанията става ясно, че обвиняемият е знаел, че държи в себе си фалшиви банкноти, нещо повече, той ги е предлагал на тези свидетели да ги разпространяват.

Съдът счете, че е налице опасността Димитър Г. да се укрие и да извърши друго престъпление. По делото е установено, че обвиняемият обитава не само една квартира, както и чене живее на адреса, който е посочил като настоящ. Бургаският окръжен съд взе предвид и съдебното минало на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук