12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Измениха мярката на двама каналджии след протест на прокуратурата

След уважен протест на Районна прокуратура – Бургас, съдът измени определените мерки за неотклонение на двама мъже, обвинени в каналджийство от „парична гаранция“ в размер на по 1000 лв. в „задържане под стража“

След внесен протест на Районна прокуратура Бургас, Окръжният съд в града измени определената мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 1000лв.спрямо Ангел А. в „задържане под стража“. Ангел А. е обвинен за това, че на 01.10.2016 година в гр. Бургас, по бул.„Тодор Александров“, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група от 5 (пет) чужденци, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона, чрез извършване на извършване на превоз към вътрешността на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използването на моторно превозно средство – лекотоварен автомобил, марка „Крайслер“, модел „Вояджер“ – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. чл. 281, ал. 1 от НК.

Ангел А. е осъждан с влязла сила присъда на Софийски районен съд (от 2013г.) , за извършено престъпление против паричната и кредитната система /по чл.249 ал.1 от НК/, за което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от четири години. Деянието, предмет на настоящото досъдебно производство, е извършено в изпитателния срок на условното осъждане, което сочи за една установена трайна престъпна деятелност у обвиняемия.

След внесен протест на Районна прокуратура –Бургас, Окръжният съд измени и определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 1000лв. спрямо Ерол С. в „задържане под стража“. Обвиняемият е обвинен за това, че на горепосочените дата и място, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група от 16 (шестнадесет) чужденци, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона чрез извършване на извършване на превоз към вътрешността на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използването на моторно превозно средство – лекотоварен автомобил, марка „Мерцедес“, модел „Вито“ ( като при опита за задържането му изблъскал полицейски автомобил) – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. чл. 281, ал. 1 от НК.

Ерол С. е осъждан с влязла в сила присъда на Софийски районен-съд (от 2015г.), за извършено престъпление против интелектуалната собственост /по чл. 172б, ал. 1 от НК/, за което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години. Деянието, предмет на настоящото досъдебно производство, е извършено в изпитателния срок на условното осъждане, което също сочи за една установена трайна престъпна деятелност у обвиняемия.

И Ангел А. и Ерол С. са обвинени в извършването на тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от  една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Определенията на Окръжен съд –Бургас са окончателни.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук