11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Изненадват днес депутати с филм за „Ченгене скеле“ /снимки/

Новите депутати от 43-то Народно събрание ще бъдат изненадани днес с филма „Знаеш ли, бедни ми рибарю”, който разказва за бита и ежедневието в рибарското селище ”Ченгене скеле”. 53 минутната лента е по сценарий на Георги Ингилизов, оператор и режисьор е Христо Димитров- Хиндо, а художествен консултант режисьорът проф. Георги Дюлгеров.

film ribarsko seliste (5)„Във филма се усеща духът на селището и неговите колоритни жители. Тук е Владо Скулиев, който от 37 години живее „Ченгене скеле”, а 28 години е плавал с „Океански риболов”. Друг герой е Димитър Янчев- неформален кмет на несъществуващото по закон селище. България е страната на неограничените възможности, има кмет, а няма кметство! Тук е и Анчето Гугутката- първата жена, заселила се на каналите”, разказва Хиндо.

film ribarsko seliste (4)Авторите наричат лентата – „филм на надеждата”. След наводненията рибарското селище в Бургас отново влезе в полезрението на хората. Рибарите се надяват най-накрая да бъде уреден статута на селището, което все е незаконно.film ribarsko seliste (3)

film ribarsko seliste (2)film ribarsko seliste (1)

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук