10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Изненадващи проверки в детските градини в Бургас

В Бургас започват изненадващи проверки в детските градини за поддръжка на хигиената, качеството и годността на храните, съобщиха от общината. Директори, които допускат нарушения ще бъдат санкционирани. Кметът на Бургас Димитър Николов е издал заповед за повишаване контрола на хигиената в помещенията и качеството на храната, предлагана в детските заведения на територията на общината. detska-gradina-burgas.jpgПовод за реакцията на градоначалника станаха зачестилите в последно време съобщения и случаи на хранителни натравяния и стомашно-чревни инфекции на деца, които са на почивка по черноморските курорти.

В заповедта е посочено да се поддържа високо ниво на хигиена във всички помещения на детските заведения, да се следи срока на годност при приемане на хранителните продукти и задължителните за всяка доставка документи, да се спазват стриктно грамажа на приготвената за децата храна и Наредбата за здравословното хранене на Министерството на образованието.

Разпореждането е с превантивна цел, а изпълнението му е възложено на директорите на ОДЗ и ЦДГ на територията на община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук