13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Изненади на Акве Калиде в деня на Светите Константин и Елена

Акве Калиде ще предложи специални изненади на посетителите в Деня на светите Константин и Елена – 21 май. През целия ден 3D прожекциите в интерактивната музейна експозиция ще бъдат на всеки кръгъл час от 10.00 до 20.00. Цените са празнични – 3 лева за възрастни и 1 лев за ученици и пенсионери.

Повод за специалната програма на една от най-новите забележителности на Бургас са предстоящият Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май и станалата вече традиция в България – Нощ на музеите и галериите.

Специална изненада ще има за най-малките посетители на Акве Калиде. От 16.00 часа Детска театрална формация „Усмивка“, с ръководител Румяна Кралева, ще представи театралната постановка „Спящата красавица“. Детска дискотека и тематична творческа работилница са другите предложения за по-малките гости на Акве Калиде. Таксата за участие в работилницата е символична – 1 лев на дете.

Празничния ден ще завърши с фолклорни песни и танци. От 18.00 часа професионалните танцьори от ансамбъл „Странджа“, с ръководител Марио Егов, и фолклорна група „Ветренските славеи“ към читалище „Обнова 1923“ (кв. Ветрен) ще внесат още настроение.  До туристически комплекс Акве Калиде може да стигнете с автобусна линия № 30.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук