12.6 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Изпитват медицински сестри в Бургаската болница

10 студенти от специалност „Медицинска сестра” преминаха практически стаж в 9 от отделенията на Бургаската болница при съдействие от страна на старшите медицински сестри. Студентите са от факултет по Обществени науки при Университет  „Проф. Д-р Асен Златаров”. Учебното заведение за първи път провежда Държавен изпит по практика в Бургаската болница.

Практиката продължи 3 седмици, средно с по 40 часа занятия, като обхвана летния семестър на студентите.

Те са участвали в манипулации в отделенията, след съгласие от страна на дадения пациент. Оценката от старшите медицински сестри е част от крайната оценка на държавния изпит.

„Не се поколебахме да се обърнем за помощ към колегите от МБАЛ, като най-дългогодишна база за практическото обучение на бъдещите медицински сестри”, пишат в благодарственото си писмо към ръководството на МБАЛ – доц. д-р Петранка Пипева, зам. -ректор по учебната дейност на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас и доц. д-р Добрин Радев дмн – ръководител катедра „Здравни грижи”. С писмото те изказват благодарност към главната медицинска сестра на болницата – Татяна Пейчева, както и към старшите сестри и акушерки от другите отделения.

„Това е начало на програмата за  развитието на взаимоотношенията между двете институции с цел създаване на болница за клинични изследвания и специализация съчетано с научно-практичческата база в учебното заведение”, каза изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев.

Болницата ще продължи да се използва като база за практически стаж от университета.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук