11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Изпратихме „Дръзки“ на натовска операция в Средиземно море

Фрегата „Дръзки“ от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се включва в операция на НАТО. Българският плавателен съд отплава от Военноморска база – Бургас и се отправи към Средиземно море. Българските части ще участват в две планови учения.

Екипажът на фрегата „Дръзки” беше изпратен с военни почести за участие в антитерористична операцията на НАТО за морска сигурност „Sea Guardian“, която ще се проведе в Средиземно море.

„Дръзки“ в Trident Juncture ’15

 

Това ще бъде първо подобно учение на натовските сили след като на Срещата на върха във Варшава през юли, м.г. беше взето решение антитерористичната операция от Вашингтонския договор да се трансформира в операция на НАТО. В рамките на учението българският боен кораб ще участва в две операции. Екипажът беше с тържествен водосвет, който събра и близки на българските матроси.

Дръзки отплава за операция на НАТО

 

По време на изпращането командирът на кораба капитан ІІ ранг Ивайло Иванов увери, че фрегата е в отлично състояние, а момчетата са мотивирани. Участващите в операцията сили извършват наблюдение и контрол на корабоплаването, ескортиране, спиране и проверка на отказали да се идентифицират морски съдове. Предвиждат се и възпиращи действия по море по отношение на трафика на хора и разпространението на оръжия за масово унищожение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук