11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Изпъват активната лента на „Тракия“ от Пловдив до Бургас с 6 млн. лева

Очаква се да бъдат одобрени и отпуснати от Министерски съвет 6 млн. лв. за преасфалтиране на активната лента на АМ „Тракия“ от Пловдив към Бургас, като ремонтните дейности са планирани да започнат от септември, след активния летен сезон. Това съобщи в Пловдив днес министърът на регионалното развити е и благоустройството Николай Нанков. Той допълни, че след въвеждането на смесената система с ТОЛ такса и електронни винетки ще има по-голям ресурс за подобряване на състоянието на пътната мрежа в страната.

Пред журналисти министърът коментира, че част от пътните проекти на Агенция „Пътна инфраструктура“, които се финансират със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“, буксуват заради обжалвания на тръжните процедури. От 15 отсечки могат да стартират ремонти по три, а всички останали са в процедура по обжалване, допълни той и посочи, че работата по тях ще започне тази събота.

Развитието на градовете като интелигентни е динамичен процес, който е възможен с целенасочената политика на държавата, на инструментите по линия на европейското финансиране и на местните власти, каза още министър Нанков в отговор на въпрос, давайки  пример с икономическа зона „Тракия“ в град Пловдив, където за последните пет години са инвестирани над 1,1 млрд лв.

Интелигентните градове съчетават баланса между различните видове растеж на града като социално, икономическо, културно и екологично развитие, следвайки  съвременните тенденции за намаляване на вредните емисии парникови газове от гл. т. на екологичното развитие, подобряване на мобилността в градската среда и качеството на живот. Седемте най-големи града в страната – основни бенефициенти по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013. са добри примери в тази насока, допълни регионалният министър.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук