19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Израел: Туристите ни се връщат в България след атентата в Бургас, ЕС трябва да затвори вратата за „Хизбула”

Израелският посланик Шаул Камиса-Раз заяви в Бургас, че е много доволен от междинните резултати от разследването на атентата на бургаското летище.Дипломатът каза още, че има пълно доверие на българските институции, които нееднозначно посочиха, че има връзка между терористичния акт и „Хизбула”. Посланикът очаква Европейския съюз, в най-скоро време, да признае „Хизбула” за терористична организация.

„Силно се надявам, че Европейския съюз ще се осмели да затвори вратата за „Хизбула”, днес, а не утре. За да почувстват, че може би са предотвратили атентати. Защото, ако това не стане  не сме далеч от деня, в който терористичната организация ще повтори атентата и това може да стане на всяко едно място в Европа”

Израелският посланик обяви, че израелските туристи са заявили, че не се чувстват застрашени на нашите летища и вярват, че ще бъдат взети всички мерки за сигурност. Според дипломата тази година те отново ще се върнат на нашето море, като доказателство за това са направените вече резервации.

„След деня на атентата в Бургас израелските туристи продължаваха да идват, макар че имаше отлив. Разговарях с хотелиери в Бургас и Варна, които ми казаха, че вече имат пълни резервации за предстоящия сезон. Така че израелците няма така лесно да се откажат от красотите на България и от хубавите плажове от Слънчев бряг и Златни пясъци, от атмосферата и обслужването. Затова аз мисля, че туризма няма да пострада. Проверил съм целия зимен сезон в Боровец и Пампорово. Банско и искам да ви кажа, че количеството израелски туристи е по-голям от всеки друг зимен сезон”.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че здравното министерство вече е изплатило всички разходи, направени от бургаската болница по време на атентата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук