8.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Изтича срокът за плащане на първа вноска за местните данъци

На 30 юни изтича срокът за плащане на първата вноска за местните налози – данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци.

За улеснение на своите жители Община Бургас предоставя възможност, освен в касовия салон на ул. „Александровска“ №83, плащания да се приемат и в касите на Териториалните дирекции:

 

ТД „Възраждане“, к-с„Меден рудник“, до бл. 26

ТД „Освобождение“, к-с „Славейков“, до бл. 49

ТД „Изгрев“, к-с „Зорница“, бл. 47

ТД „Зора“, к-с „Лазур“, ул. „Перущица“ 67

ТД „Долно Езерово“

 

Можете да си внесете данъците и в Центъра за административно обслужване на гражданите на гърба на сградата на Община Бургас!

 

Плащането на местните налози е разделено на две годишни вноски – до 30 юни и до 30 октомври. След изтичане на сроковете, върху всяка вноска се начислява законната лихва – десет пункта над основния лихвен процент на БНБ. Другият важен момент е, че след този срок сумата е изискуема и подлежи на принудително събиране.

Засилвайки контрола върху неизрядните данъкоплатци, служители на общинската приходна администрация издирват длъжниците, издават актове за установяване на вземанията и предприемат действия за принудително събиране на сумите, в това число и чрез частни съдебни изпълнители.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук