11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Изчистиха Зона А на “Меден рудник” от незаконни гаражи, започва премахването в Зона Б

Вече 5 години Община Бургас методично реализира политиката си за прочистване на града от незаконни метални гаражи. При встъпването в длъжност на кмета Димитър Николов през 2007-ма бяха преброени над 4000 такива клетки – грозни, с най-различен цвят и форма, поставени в междублокови пространства, зелени площи, върху тротоари, детски площадки и съществуващи паркинги. Много често те се използваха не по предназначение, а като складове за дърва, нафта, зимнина, дори като автосервизи.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      снимка: районът преди разчистването на гаражите

Към днешна дата са премахнати близо 2000 гаража само в Зона А на “Меден рудник” – в този жилищен комплекс незаконните обекти от такъв тип са най-много.

“Почти не се е налагало да стигаме до принудителни мерки. Затова благодаря на моите съграждани от “Меден рудник”, които ни съдействат и доброволно премахват гаражите. Те сами виждат, че комплексът става все по-уреден и приветлив. Така ще продължим и занапред”, каза кметът Димитър Николов.

снимка: така изглежда районът, след разчистването на грозните ламаринени гаражи

Според финансовите си възможности Община Бургас се старае своевременно да благоустроява освободените територии. Например: на мястото на терени, преди покрити с незаконни гаражи, бяха изградени новият покрит пазар, МБАЛ “Черноморска” с общинския медицински център, новата ЦДГ №13 “Надежда”.

През пролетта на тази година в Зона А на “Меден рудник” ще започне благоустрояване в междублокови пространства, а по незаконните гаражи в Зона Б ще бъдат разлепени първите призовки от Община Бургас за доброволно премахване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук