14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Из тъмните дебри на Индия с Хиндо и Донка Костадинова

Бургаският актьор и режисьор Христо Димитров – Хиндо ще представи пореден вълнуващ артпроект на 24 януари. Филмът „Огледалото на една дама“ ще събере послания от три изкуства, вплетени в удивителна хармония.

„Това, което зрителите ще видят е кино версия на изложбата ми от преди 3 години. В нея бяха включени над 120 фотографии на една жена, движение, балет и музика. В основата на всичко това стои жената“, казва Хиндо. Лентата е с хореограф Петя Стойкова и изпълнител Петя Попова. Представянето ще бъде в Драматичен театър „Адриана Будевска”.

Димитров се подготвя за представянето на още един проект, по който е работил заедно с идеологът от Бургас, Донка Костадинова. Уникална 30-минутна приказка разказва за живота на племето тода. Филмът „Приказката Нилгири“ представя една реална, въздействаща и приказна история през очите на едно дете в дебрите на Индия. След една година живот в непрестъпните джунгли на планината Килгари и в едно от уникалните племена в Индия – тода, сега филмът ще бъде представен на 24 януари в ДТ „Адриана Будевска“.

„Искахме да покажем живота на племето и през нашите очи, но най-вече така, както биха го направили неговете членове и така, както самите те го вижат. Така че нашата най-важна задача ще бъде след прожекциите тук ние да го отнесем в Индия, за да могат да го видят тези хора“, разказа Донка Костадинова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук