11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Иконата „Света Богородица Седмострелна” плаче с кървави сълзи/видео/

С литийно шествие чудодейната икона „Света Богородица Седмострелна “ беше пренесена от  манастира „Свети Георги” в Поморие в църквата „Рождество на Пресвета Богородица“.  Иконата, известна с чудесата си, пристига от Москва и е в България за първи път. Десетки вярващи се събраха още в центъра на града, за да се докоснат до светинята и да сведат глава пред нея.

Вярва се, че иконата, на която Божията майка не държи младенеца, а седем стрели прогонва злобата и завистта. Гостуването на светинята е по инициатива на кмета на Поморие Иван Алексиев, съвместно с фондация „Балкански институт за възстановяване и развитие”.

Различни случки и вярвания, разказват, че иконата „Света Богородица Седмострелна “  предсказва природни бедствия, има особена сила и помага при проблеми в семейството, на работното място, за избягване на военни конфликти и други. Наричат я „Смекчаване на злите сърца“, защото съприкосновението с нея предпазва от недоброжелателни помисли, от завист и злоба, кара хората да се успокоят, да укротят своя гняв и да бъдат по-смирени. Пазителят на иконата в Москва Сергей Фонин разказва, че при военни конфликти и катаклизми „Света Богородица Седмострелна “ плаче с кървави сълзи.

Чудотворната икона ще остане в Поморие само да 11 август, след което ще продължи нейното пътешествие по света.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук