15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Правителството се опитва да купи учителите с обещание за увеличение на заплатите

Българското образование е един от нашите основни приоритети в кандидат-президентската кампания , която водим с ген. Румен Радев. Това заяви кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова на среща с бургаските социалистки. По думите и последният закон, който беше приет за средното образование е предпоставка децата да нямат равен старт, когато тръгват на училище.

„Държаната реши да спонсорира и държавните и частните училища по еднакъв начин. В частните училища ще има по-добри преподаватели и по-високи заплати, а за съжаление държавните училища ще бъдат със затихващи функции, защото учителите няма да могат да събират нормативите си и съответно ще напускат. Няма да има достатъчно ученици за делегирани бюджети. За съжаление през последните години България е затворила над 1000 училища. Това за една нация над 1300 години , която е оцеляла благодарение на култура и писменост е убийствена диагноза. Затова с ген. Радев започваме голямата тема за българското образование.”

По думите на Йотова от първи клас до висшето образование децата ни трябва да бъдат конкурентно -способни навън и в Европа. Според кандидатът за вицепрезидент на БСП министърът на образованието Меглена Кунева е изключително слаб министър.

„Г-жа Кунева не знае къде е и за какво е. Тя си записа в биографията един закон, който ако не се вземат бързи мерки ще сложи край на доброто ниво на българското образование”.

Обещанието за увеличение на учителските заплати Илияна Йотова нарече позорно и унизително. По думите и правителството се опитва да купи любовта на учители в навечерието на изборите.

„Обещанието е за евентуално увеличение в началото на 2017 г. Сигурна съм, че правителството ще намери много важна причина това увеличение да не се състои, защото ще трябват пари за миграция, за бежанци и за други дейности.”

Илияна Йотова коментира още, че управляващите искат затворено Народно събрание, за да не се дискутира бюджета. Така тези дискусия нямало да се състоят , за да може всички лоши новини, които управляващите са подготвили за българските граждани, да бъдат отложени за след изборите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук