14.3 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Илияна Йотова: Скоро очакваме разрешаване на проблема с обезщетенията за тракийските бежанци

Българските граждани не искат провеждането на предсрочни парламентарни избори, заяви при посещението си в Бургас, Кандидатът за евродепутат  от листата на Коалиция за България Илияна Йотова. Тя е категорична, че подобни настроения се насаждат от политически изказвания, които в повечето случаи целят уреждане на лични желания и сметки.

Йотова определи като нелепи и вредни за страната призивите от последните дни за смяна на управленската система, а именно за превръщането на България в президентска република. Тя коментира и обезщетенията за тракийските бежанци. Йотова припомни хронологията на събитията, които са дискутирани многократно в Европейския парламент и позицията и действията, които предприема Турция. Според официалните доклади, разгледани в Европа, разрешаването на проблема с обезщетенията все още е основен елемент по пътя на Турция към присъединяване към общността.

От своя страна областният лидер на червените Николай Тишев  заяви, че очаква още по-интензивна кампания за предстоящите избори за Европейски парламент. По думите му, БСП  работи изключително активно с младите. От следващата седмица ще бъдат разкрити още няколко информационни шатри, в които всеки ще може да се запознае с позициите и амбициите на кандидатите за европейски депутати в листа на Коалиция за България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук