24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Има голям брой неявили се зрелостници на поправителната сесия по български език и литература

Има голям брой неявили се зрелостници поправителната сесия по български език и литература. Това съобщи директорът на РУО- Бургас инж. Виолета Илиева. Изпитът се провежда в две бургаски гимназии. Инж. Илиева обясни, че от 151 души в Професионална гимназия по механо и електротехника и електроника са заявили участие 104.

В Професионална гимназия по туризъм от заявените 72 още не е обявен броят на явилите се. В момента се разпечатват изпитните материали. Освен видеонаблюдение и информационна сигурност, която бе въведена в редовната сесия, за първи път има разделение на изпитния материал на три модула, което се явява три отделни изпита.

„Никой от зрелостниците не може да излиза от залата, без да е предал и приключил работата си по съответния модул, като по този начин се възпрепятства изнасяне на информация за изпитното съдъдржание по време на изпита. Преди изтичането на изпитното време никой няма право да излиза от стаята“, подчерта инж. Илиева пред ИА „Фокус“.

По думите й, продължителността на изпита е четири часа. Утре ще се проведе поправителната сесия за втория изпит по желание. Има един ученик, заявил участие за трети изпит по желание по английски език.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук