14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Има села без ток в Югоизточна България, вали мокър сняг

 

С оглед на създалата се усложнена метеорологична обстановка в някои райони на Югоизточна България, включваща мокър сняг, придружен от силен вятър,  без електрозахранване са малки населени места и села, основно на територията на области Сливен, Ямбол и Бургас, както и в част от област Хасково, предимно в общините Ивайловград и Свиленград. В по-голямата си част става дума за малки села, повечето от които са в планински или погранични райони. На много места има повредени въздушни електропроводи от пречупени от снега и паднали клони, а допълнително ситуацията е усложнена от бурния вятър и дъжд.

На места обстановката е затруднена и от счупени стълбове от електроразпределителната мрежа.  От EVN съобщиха, че екипите на дружеството и сътрудниците от диспечерските центрове предприемат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването в максимално бързи срокове. 

Мобилизирани са необходимият брой аварийни групи във всеки един отобслужващите Клиентски ценрове (КЕЦ) за отстраняване на повредите.

Предвид обявеният днес „код жълто” от Националния институт по метеорология и хидрология в области от Югоизточна България, специалистите на дружеството са взели превантивни мерки и подготовка за работа при трудни зимни условия, които на места в момента включват снежнапокривка от 50 см.

 

  Налице са специализирана техника и допълнително осигурени материали с цел максимално бързото нормализиране на електроснабдяването.

Дружеството ще информира своеврменно за промяната в ситуацията с електрозахранването.

 

 

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с

 

електрозахранването в денонощния телефонен център на Е

 

VN България на телефони

:

0700 1 0007 –

 

 

 

телефон при аварии

 

 

0700 1 7777 –

 

 

телефон за обща информация и справки

 

 

0700 1 0207 –

 

 

телефон за автоматична проверка на сметка

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук