18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Инспектираха Центъра за настаняване от семеен тип в с. Атия

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева посети Центъра за настаняване от семеен тип  в с. Атия. Тя пристигна заедно с председателя на парламентарната комисия за децата, младежта и спорта Христо Монов, зам. областния управител Евгени Врабчев и кмета на Созопол Панайот Рейзи .

Жечева разговаря с 12-те деца, които живеят в Центъра, запозна се с условия в дома  и най-вече с процеса на адаптация в новата среда.

Държавната агенция за закрила на детето изпълнява проект за извеждане на децата с увреждания от институциите– „Детство за всички“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”. Целта е децата да бъдат отглеждани в условия близки до семейните. Депутатът Христо Монов, който е психолог по професия, заяви че най-големи трудности се срещат в подбора на обучен персонал.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи каза, че след като приключи финансирането по проекта, общината има готовност да помага за издръжка на центъра.

У нас Центрове за настаняване от семеен тип  трябва да бъдат открити общо 149  в 80 общини, и трябва обхванат 70 деца, като освен с деца увреждания в тях ще бъдат настанявани и деца от социални домове.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук