9.3 C
Бургас
вторник, май 14, 2024

Инспектори на общината тръгват на проверки за пошли реклами по улиците

Жалбата, относно нецензурирани реклами в Бургас, която е изпратена до местната администрация, все още не се е придвижила до отговорните по проблема. Днес в писмо до медиите, Георги Йорданов сигнализира за смущаващи реклами в Бургас, като мнението му е подкрепено от 200 души, включили се в подписка. 

©Снимка: chernomorskifar.com

©Снимка: chernomorskifar.com

„Ако въпросните реклами, за които гражданите сигнализират, са наистина порнографски, ще предприемем действия. Ако са еротични и няма порнографски елементи, ще се допитаме до Етичната комисия по саморегулация на рекламата, която в случая е компетентния орган, който може да предприеме съответните мерки”, коментира за zonaburgas Ивелина Стратева, директор на местната дирекция „Стопански дейности и реклама”.

Въпросната комисия е със седалище в София. Приемането на жалбите обаче ставало бързо и лесно – по електронна поща. В този случай експерти на община Бургас няма да обикалят обекти с фотоапарати в ръка, тъй като към жалбата са приложени десетки снимки на разголени тела по фасадите. Все пак ще трябва да направят проверка на място за достоверността на материалите.

„Имаме инспектори, които извършват проверки постоянно. Имаме няколко установени случая на порнографски реклами на територията на Бургас. Предприели сме съответната процедура и те вече са цензурирани или премахнати. Граждани също изпращат сигнали до нас. Именно след гражданска инициатива, скандална реклама на „Трапезица” беше цензурирана”, допълни Стратева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук