9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Инспектори под прикритие в магазините

„Скрити инспектори“ ще проверяват хранителните магазини, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/. Целта била проверките да бъдат изненадващи. Системата вече е разработена и ще е факт до няколко месеца. Така щяло да се събере по-пълна информация, която при обявена предварително инспекция, магазините скривали. 

От началото на годината БАБХ пусна и мобилна група, която също да извършва внезапни проверки по сигнали. От Агенцията обаче съобщиха за оттечка на информация на места. В старата столица например, проверяваните се подготвяли още преди инспекторите да тръгнат към тях.

От своя страна представители на търговски вериги дали уверение, че ще сложат на видно място горещия телефон на агенцията за оплаквания – 07001 22 99. С оглед включването на всички заинтересовани страни в системата за контрол, в процес на разработване е концепция за активна двустранна комуникация с потребителите. Екипът на БАБХ вярва, че новата уеб базирана платформа би могла да улесни този комуникационен процес чрез някои основни инструменти като “бял” и “черен” списък на производители и търговци, онлайн въпроси и отговори с експерти, сканиране на кода на етикета за точна информация на потребителите и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук