18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Инспектори проверяват магазин за риба, съседните затварят светкавично

Инспектори на БАБХ са затворили търговски обект на „Краснодар“ заради неправилно съхранение на риба. Това стана ясно по време на съвместни проверки на инспектори на Областна дирекция на Българска Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ)-Бургас, начело с директора на структурата д-р Георги Митев.

В началото на деня бяха проверени няколко обекта. При един от тях проверяващите откриха нарушения. „Рибата е на открито и не е поставена под лед. Натъкнахме се на дълбоко замразен паламуд, който трябва да стои във фризера, а всъщност е навън на открито, като има вероятност да се размрази. Неправилно и нездравословно да се замразява и размразява неколкократно рибният продукт. Обектът ще бъде санкциониран съобразно закона“, каза д-р Георги Митев.

По неговите думи, вчера този обект е бил затворен и инспекторите не успели да го проверят. Често се случвало докато се извършват проверки, останалите обекти да затворят, за да възпрепятстват евентуална санкция. „Този път успяхме да ги хванем навреме и отговорните лица ще си понесат санкциите под формата на акт. Все още няма данни дали рибата е вредна, но начинът на съхранение не е правилен./ ИА „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук