19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Инспектор Искра Лазарова- полицай на декември

Полицай на месец декември в поредната церемония, провела се пред ръководния състав на ОДМВР – Бургас днес, стана инспектор Искра Лазарова – Георгиева – старши разследващ полицай към отдел „Досъдебно производство” с месторабота Второ Районно управление „Полиция” – Бургас.

Инспектор Лазарова получи почетна грамота и парична награда в размер на 100 лв. лично от Директора на ОДМВР – Бургас – комисар Милен Димитров, за това че благодарение инициативността и високия й професионализъм, е неутрализирана мини-лаборатория за производство на синтетични наркотици, позиционирана в сливенския квартал „Дружба”.

Припомняме, че на 17.12.м.г. около 22.20 ч. на бургаската улица «Стефан Стамболов» до бензиностанция «OMV – Ремиза» е извършената проверка на л.а. «БМВ 320», с бургаска регистрация, управляван от 27 год. Т.Ч. от Бургас, с който се придвижвали още трима мъже / двама от Бургас – Д.К., 31 годишен и Г.Ж., 29 годишен и Н.С., 30 годишен от Сливен/. В Д.К. е открита цигарена кутия с жълтеникаво вещество с тегло около 5 грама / метамфетамин/, а в Н.С. е открита найлонова торбичка, съдържаща жълтеникаво вещество с тегло около 2 грама / също метамфетамин/. При проверка на багажното отделение на «БМВ»-то със съдействието на служител от Базовата научно-техническа лаборатория – Бургас, в раница са намерени три бутилки с химични течности, буркан с твърдо вещество, три фунии / върху едната от които е имало мазно жълтеникаво вещество/, както и една стъклена колба, увита в чорап. Констатирано е, че по обяд на 17.12.т.г. Д.К., Т.Ч. и Г.Ж. посетили жилище, разположено в сливенския квартал «Дружба», като в една от стаите му Н.С. и Д.К. с носените от тях прекурсори и химически вещества приготвили около 50 грама метамфетамин.

На 18.12.т.г. и 19.12.т.г. със съдействието на служители от ОДМВР – Сливен е извършено претърсване на апартамента на Н.С., където са открити около 40 грама метамфетамин и прекурсори за производство на метамфетамин. На Н.С. е повдигнато обвинение и е взета мярка за задържане от 72 часа. Образувани са три отделни досъдебни производства, като едното от тях е докладвано на прокурор от Бургаска окръжна прокуратура и изпратено по подсъдност в Сливенска окръжна прокуратура за продължаване на работата. Спрямо Н.С. впоследствие е взета постоянна мярка. Второто досъдебно производство срещу Д.К. е водено, като бързо, и третото срещу Т.Ч., са изпратени в Бургаска районна прокуратура с мнение за предаване на съд.

В резултат на проявената инициативност и бързина в разследването, проявени от страна на инспектор Искра Лазарова – Георгиева в рамките на три дни са проведени всички необходими процесуално-следствени действия, назначени са необходимите експертизи и са подготвени досъдебни производства с обвинителни актове за предаване на съд на лицата.

Инспектор Лазарова благодари за оказаната й чест, като подчерта, че приема отличието не като индивидуална награда, а като колективно признание за цялостната работа на служителите от Второ Районно управление „Полиция” – Бургас, ръководено от главен инспектор Николай Куртев. Искра Лазарова изказа благодарност на ръководството на ОДМВР – Бургас и на всички свои колеги, като изрично заяви, че в своята 11 годишна кариера в МВР винаги се е стремяла към качествена и бърза работа, съобразена с законовите норми и изисквания.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук