13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

ИПИ: Бургас e увеличил три пъти чуждестранните си инвестиции

Пазарът на труда в Централна и Югоизточна България през последната година се подобрява. Тази тенденция се наблюдава в Бургас и още няколко области в Централна и Югоизточна България, показват данните от годишното проучване на Института за пазарна икономика „Регионални профили: Показатели и развитие“, цитирани от община Бургас.

Бургас

„През 2014 г. Бургас бележи много добър ръст на икономическо развитие“, заяви Явор Алексиев от Института за пазарна икономика. През последните три години морският град е увеличил три пъти размера на чуждестранните си инвестиции и към тази година е на второ място по размер на усвояване на средства от европейските програми, допълва икономистът. Една от причините за по-бързото развитие на Бургас е добрата инфраструктура и конкретно автомагистрала „Тракия“.

Осезаем е натрупаният опит в писането на проекти за усвояването на европейски средства, отбелязва Явор Алексиев. Алексиев препоръчва да се мисли в посока на децентрализация и на преотстъпване на една пета от приходите от „Данък общ доход“ на общините.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук