12.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Искат доживотен затвор за двойното убийство в Долно Езерова

Бургаският апелативен съд разгледа наказателно дело, образувано по жалба на частен обвинител и протест на прокуратурата срещу присъда на ОС- Бургас, с която Драгия Радневски е осъден за двойното убийство на майка и дъщеря в кв. Долно Езерово през 2015 г.

Радневски е признат за виновен в това, че на 27.10.2015 г., около 13.00 часа, в гр. Бургас, кв.”Долно Езерово”, предумишлено умъртвил повече от едно лице – Иванка Стоянова  и Тонка Желева с огнестрелно оръжие – ловна пушка марка. ОС –Бургас е наложил наказание от 12 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Подсъдимият е осъден да заплати на Антония Стоянова сумата от 200 000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Делото пред решаващия съд е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, при което определеното по общия ред наказание лишаване от свобода е редуцирано с 1/3.

Пред въззивната инстанция представителят на Апелативна прокуратура пледира за увеличаване на наказанието. Държавното обвинение поиска съдът да определи наказание доживотен затвор, което да се замени с лишаване от свобода в размер на 25 години. За доживотен затвор настоя и частното обвинение, което наказание да бъде заменено с лишаване от свобода в размер на 30 години.

Адвокатът на подсъдимия помоли съдебния състав за потвърждаване на първоинстанционната присъда, като правилна и законосъобразна.

В своя защита Драгия Радневски изрази съжаление и обясни, че е извършил престъплението под въздействие на алкохол.

“Виновен съм, не осъзнавах какво правя и до ден днешен не мога да си обясня случилото се“- каза още подсъдимият.

В рамките за законовия едномесечен срок Апелативен съд- Бургас ще се произнесе с решение по делото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук