24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Искат единна визия на Слънчев бряг, разделят комплекса на зони

„Слънчев бряг” АД е в стабилно финансово състояние. Към днешна дата, реализираните приходи от лято 2015 година, са над 2 млн. лева. Това обяви изпълнителният директор на държавното дружество,  Златко Димитров.

Шумът и незаконните обекти в Слънчев бряг остават проблеми, които все още нямат решение. Златко Димитров е на менение, че е нужен план за единна визия на курорта. Ръководството на комплекса е категорично и в позицията си, че трябва да бъдат премахнати многобройните и разностилни обекти. На туристическия бранш и Министерството на туризма Димитров е предложил, Сл. бряг да стане инициатор на конкурс за проект за обща визия на пешеходната и крайбрежна зона.

Димитров отчете и огромен спад в организираните бар-крол обиколки. Според него, те са намалели с близо 50%. През последните години обаче пратитата ставали в централната част на комплекса и крайбрежната алея. Именно това породило и идеяата за разделянето на Слънчев бряг на отделни зони:

Приоритет на ръководството на Сл. Бряг е да бъде удължен туристическият сезон чрез превръщане на курорта в образователен център. Установени са контакти с големи компании и образователни институции, свързани с IT бранша за организиране на семинари и школи извън летния сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук