24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Искат имунитета на Делян Добрев от ГЕРБ

Прокуратурата смята, че има доказателства, че и той е извършил престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Искането се основава на доказателства, събрани от Софийската градска прокуратура за извършено от Делян Добрев в качеството му на енергиен министър престъпление умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК  в размер на 4 561 697, 27 евро.

Причината – въпреки решенията на Министерски съвет и Народното събрание за прекратяване изграждането на АЕЦ „Белене”, не е прекратен договорът между НЕК и „Парсънс” – фирмата, избрана за консултант на проекта. Плащанията към фирмата продължили и тя е получила общо 4 561 697, 27 евро.

Това  е било известно на министър Делян Добрев, който въпреки задълженията, които е имал, не е предприел каквито и да е действия за изпълнението на решението за прекратяване изграждането на „Белене”. Не са налични каквито и да е разпоредителни действия и издадени писмени заповеди или указания към ръководните органи на Българския енергиен холдинг и респективно – Националната електрическа компания. /Нова ТВ/

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук