10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Искат нови тротоари в „Черно море“

Жителите на кв. „Черно Море“ поискаха премахването на стари, потенциално опасни дървета от вида софора на ул. „Дунав“. Това е основното им оплакване, представено по време на общественото обсъждане на Бюджет 2016.

Финансовата рамка беше представена от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян. Присъстваха още общинските съветници Карамфилка Апостолова и Станислав Андреев.

Според местните жители, огромните стари софори причиняват множество щети. Налице са вече и аварии във водопровода, поради пробив на корената система. Това налага подмяната  на съоръжението, заедно с финализирането на проекта за изграждането на канализационна система в квартала.

Другата причина жителите на „Черно море“ да настояват за премахването на дърветата са щетите, които те нанасят върху тротоарите. Отново заради големите корени те са полуразрушени и не може да се минава по тях, а улица „Дунав“ е една от най-натоварените, входно-изходна артерия за 6 близки села, жалват се жителите на квартала. Те получиха уверение, че проблемът ще бъде решен възможно най-скоро.

Жителите на кв. „Черно море“ поискаха още  видеонаблюдение, ремонт на спортната площадка, субсидия за ремонт на Пенсионерския клуб и скорошно реализиране на проекта за изграждане на велоалея, която да ги свърже със съседния квартал „Рудник“.

Жителите на „Рудник“ също бяха единодушни, че  са доволни от реализацията на проекта за Воден цикъл, който се реализира в двата квартала. Те поискаха от Бюджет 2016 да бъдат предвидени средства за ремонт на спортната площадка, училището, читалището и детската градина.

Предвидените инвестиции за благоустрояване на жилищните пространства и за инфраструктурата, както и предвидените средства за зравеопазване, образование и социални дейности, представи в резюме пред жителите на кв. „Рудник“ зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук