21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Искат отличия за доблестни и загрижени за природата граждани

Общински съветник поиска промяна в наредбата за символиката и отличията в община Бургас. Георги Дракалиев смята, че текстовете трябва да бъдат изменени така, че да дават възможност на местния парламент и кмета на общината да отличават лица, проявили героизъм, гражданска чест и доблест или помогнали на хора в нужда след бедствия и аварии.

Действащата Наредба регламентира вида на отличията и званията на Община Бургас, реда на вземане на решения за удостояване с тях, реда за връчването им и лицето, което извършва това. Приетите условия са много добре определени и регулирани и обхващат почти всички аспекти на обществената, политическата, културната, икономическата и социалната сфера.

В Наредбата единствено липсва възможност Общинският съвет и Кметът на общината да награждават лица, проявили героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест, както и отличили се в борба с бедствия и аварии или при опазване на околната среда, се казва в докладната на Дракалиев, която трябва да бъде разгледана при следващото заседание на общинсия съвет в града.

„Такава възможност съществуваше дълги години в стария Правилник за удостояване и награждаване с отличията на Община Бургас, отменен с приемането на действащата Наредба. В него фигурираше отличието „Почетна значка на Община Бургас”, с което неведнъж бяха награждавани наши съграждани за проявени героизъм и себеотрицание. Тъй като съм убеден, че подобни постъпки заслужават уважение и поощрение, което освен че ще стимулира извършителите, ще даде и добър пример на съгражданите ни и особено на младото поколение, считам че трябва да възстановим връчването на Почетната значка на Община Бургас”, смята Георги Дракалиев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук