19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

„Ислямска държава“ забрани носенето на тесни дънки

Ислямска държава“ и милицията в Рака, Сирия, заплашиха със затвор всеки мъж, който носи тесни дънки, пуши или има музика на мобилния си телефон, съобщават Telegraph. Жителите на Рака, които бъдат хванати в нарушаване на някое от правилата, ги грозят най-малко десет дни затвор. Ако новите закони бъдат нарушени, арестуваните граждани могат да напуснат килията единствено когато успешно преминат „ислямистки тест”.

снимка: BTV
снимка: BTV

Град Рака, дом на хиляди сирийци, е познат като „столицата” на „Ислямска държава“. По улиците патрулират мъже и жени, част от така наречената „морална бригада”, която следи да не се нарушават законите. Всеки, за който се смята че е хомосексуален или се предполага, че е имал сексуален контакт извън брак, е заплашен от брутални екзекуции.

Тази информация бе разкрита от анти-ислямистката организация RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently). Те разчитат на редовна информация от граждани, които живеят на територията на Рака, като всичко се публикува в официалния им уебсайт. Ислямистите всекидневно обикалят къщите из града в търсене на информаторите.

Тъй като в град Рака почти не се допускат журналисти, RBSS остава единственият сигурен и надежден източник на информация за жестокия режим на „Ислямска държава“.

източник: BTV

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук