20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Историята на струнните инструменти разказват в ноти в Музикалното

Истинско музикално приключение очаква зрителите на първия концерт от поредицата „Запознайте се с …” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”.

Серия концерти, съчетаващи разкази за различните музикални инструменти,  композитори, произведения и изпълнения ще отворят  вълшебните врати на нотите и ще предоставят на публиката възможност да попадне в света на класиката по един различен начин.

Тази сряда младите музиканти и техните преподаватели ще  разкрият пред   почитателите  на класическата  музика магията на струнните инструменти.

Грациозни и капризни, нежни или закачливи, понякога весели, понякога плачещи, но винаги много различни, струнните инструменти ще се превърнат в човешки гласове в ръцете на изпълнителите.

От сцената ще прозвучат произведения на Йохан Себастиан Бах, Георг Телеман, Михаил Глинка, Бела Барток, Марин Големинов,  Питър Натал, Арам Хачатурян и др.

Те ще бъдат  изпълнени на цигулка, виола, виолончело, контрабас и китара от децата с преподаватели Росица Пенева,  Желю Стоянов, Деметра Минкова, Румяна Драголова, Виолета Петрова,  Жасмина Чернева, Елена Клеппе и  Стоян Маринов.

В звездния миг на семейството на струнните инструменти ще се включи и Камерен оркестър към Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ с диригент Петя Тончева.

На финала публиката ще има възможност да определи музиканта, който е успял да достигне най- дълбоко до сърцето и чрез своето изпълнение, като гласува в предварително раздадените бланки.

Поредицата „Запознайте се с …” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 2 декември от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук