16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Италианец финансира детски турнир по футбол в Айтос

В Айтос стартира Първият младежки футболен турнир за 9-годишни малчугани, посветен на предстоящите Великденски празници. Турнирът е организиран от Община Айтос с подкрепата и финансовото съдействие на Роберто Фаризели – италиански предприемач, който от няколко години е прехвърлил част от бизнеса си в Айтос.

В събота и неделя общо 8 отбора от Айтос, Бургас, Карнобат и Руен мерят сили на стадиона в Айтос. На зеления терен са обособени две игрища, играят се по два мача едновременно.

Един от петте айтоски отбора – „Орел” е с италианско участие. Трима от малките футболисти в тима са дошли чак от Болоня, Италия за турнира в Айтос. Алеисандро, Енрико и Якопо представиха Италия безупречно. С няколко попадения в противниковата врата, италианските момчета спомогнаха за категоричната победа на „Орел” с 8 на 0 в първата среща с отбора на „Сторм” – Айтос. Поне двайсетина италианци, бяха сред зрителите на стадиона, за да аплодират играта на малките футболисти.

Турнирът е „запазен” за деца, родени през 2003 година. Откриването беше рано сутринта в събота с представяне на отборите и състезателите. Мажоретки, акробати и фолклорни танци, предшестваха старта на футболните срещи. Момчетата от всички отбори получиха нови екипи и футболни топки.

С начален удар от кмета на Община Айтос Васил Едрев и от спонсора Роберто Фаризели, едновременно започнаха първите два детски двубоя.Съдийска комисия ще оценява и класира отборите, играе се по системата „всеки срещу всеки”.

Турнирът се провежда под патронажа на кмета на Община Айтос Васил Едрев, който е решил да го превърне в традиционен, преди Великденските празници.

Всички отбори ще бъдат възнаградени с купи, а на децата, участващи в турнира ще бъдат раздадени медали и награди-изненади – огромни шоколадови великденски яйца. Медали ще получат и треньорите на всички отбори. Организаторите са подготвили и специални купи за класацията „най – добър вратар”, „най – добър играч” и „голмайстор на първенството”.

Футболният празник в Айтос продължава и утре /неделя, 8.04/, когато ще се играят четвъртфиналите, полуфиналите и финалът на този уникален спортен турнир.

Награждаването и закриването на турнира са планирани за 17,30 – 18,00 часа на 8 април.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук