13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

И Берлинска стена нямало да спре шапа, трябвало да ваксинираме

Животните в Странджа да биват лекувани, а не убивани. За това отново настоя кметът на Малко Търново, Илиян Янчев по време на среща с областния управител Павел Маринов и представители на Сдружение на животновъдите.   

„За никого в Странджа, не са нужни тези противошапни огради. Дори Берлинска стена не би спряла разпространението на болестта. Животните трябва да бъдат ваксинирани. Това е единственото, което можем да направим, за да не бъдат избити”, категоричен бе Янчев. Кметът на странджанския град отново, припомни, че обезщетенията за избития добитък не удовлетворяват хората.

Според директорът на Областната дирекция на Агенция по безопасност на храните, Петър Пачев,са необходими спешни законодателни промени. Точния размер на компенсациите пък щял да стане ясен след оценка на специалисти, които да обходят всички засегнати стопани. Пачев допълни, че изграждането на противошапна ограда не давало гаранция за разпространението на заразни болести по животните. Ветиранарите, които също присъстваха на срещата обаче не се съгласиха.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук