14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

И БСП иска „синя зона“ пред МБАЛ – Бургас

Общинските съветници от БСП също подкрепиха искането за въвеждане на „синя зона” в паркинга на МБАЛ – Бургас. Червените обаче са на мнение, че преди обособяването на платената зона за паркиране, би следвало да се направи обществено допитване сред живущите в района.

„Нашето предложение е да бъде определен и „гратисен период” от един или два часа, в които паркирането да бъде безплатно”, обяви днес  общинският председател на левицата, Николай Тишев. По думите му, предложението на социалистите вече е било разгледано от няколко комисии.

Съветниците от БСП не са съгласни с друго предложение за разширяване на „синята зона” – в района на ДНА и ул. „Гладстон”. Според Тишев, с включването на новите участъци, проблемът с паркирането ще бъде усетен в съседни улици, по които паркирането не се заплаща.

„Синята зона в Бургас се е превърнала в една касичка за пари, което не разрешава проблемите”, смята Николай Тишев.

„Мисля, че през 2013 година постигнахме съгласие, че зоната за платено паркиране няма да се разширява, след като стигна дори междублоковите пространства на места. Новото разширение, което иска общината, нарушава този консенсус. Не смятам, че това трябва да се прави без обществено обсъждане. Тезите на общината, че това се прави по искане на граждани, се основават на един или два подписа”, каза от своя страна лидерът на червените, Евгений Мосинов.

Новите промени в „синята зона” на Бургас трябва да бъдат разгледани на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе утре.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук