24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

И бургаските полицаи се вдигнаха на протест

Над 50 служители на Вътрешното министерство се събраха на протест пред сградата на Областната дирекция в Бургас. Униформените заявиха категоричната си позиция срещу бюджетните промени за следващата година, които бяха внесени от финансовото министерство.

Полицаите подкрепи и директорът на бургаската полиция, Калоян Калоянов, който заяви: „Като директор на Областната дирекция въобще не ми е безразлично  това, което се случва със служителите. От началото на месеца до сега има подадени няколко рапорта.”.

Бургаските полицаи се заканиха, че ще продължат демонстрациите си, ако отговорните не вземат мерки за разрешаването на проблемите в системата на МВР. Припомняме, че корекциите в бюджета за следващата година предвиждат намаляването на заплатите на полицаите, съкращаване на почивните дни и орязване на различни привилегии.

Служителите коментираха, че вече няма армия, няма да има и полиция. Част от тях споделиха, че от 2011 година не са получавали работни облекла, оплакаха се и за това, че карат служебни коли през зимата с летни гуми.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук