20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

И Бургас помогна на 15-годишния Кирил, който дарява книги

Специални педагози от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Бургас се включиха в благотворителна инициатива на Кирил Балдев. Ресурсни учители събраха пари, с които ще бъдат закупени детски книги за пострадали при бедствия и аварии региони в страната ни.

Кирил е на 15 години и е от пазарджишкото село Звъничево. Събира книги и ги дарява на библиотеките в района. До момента, момчето, което е настанено в социален дом за деца без родителска грижа, е успяло да осигури над 2000 тома за читалните в потрадалите райони.

В момента Кирил, с помощта на благодетели от цялата страна, събира книги и учебни помагала за пострадалото при пожар село Хитрино, община Шумен. Той учи в ПМГ “Константин Величков”-Пазарджик. Има две успешни кампания зад гърба си – “Да спасим книга” и “Да помогнем на бездомните животни в Пазарджик”. Посещава школа по актьорско майсторство в Младежки дом-Пазарджик. Пише стихотворения и разкази, но все още няма издадена книга. Участвал е в редица конкурси.

„Искам просто да покажа, че България има надежда, защото добри хора съществуват. Аз се занимавам с благотворителни каузи и това за мен е нещо прекрасно! Да изкараш живота си с доброта и нежност, да помагаш на нуждаещите се. Искам да покажа на България,че всички ние трябва да сме добри, за да оцелеем и пребъдем!”, казва Кирил.

Младият благодетел споделя, че се занимава с благотворителност от една година.

Направи ми впечатление,че хората вършат добри дела само ако има повод или нещо организирано, например базар. Реших сам да помагам и сам да решавам кога и как да помагам. Смятам, че за да помогнеш на някого, трябва да го почувстваш, да го поискаш, без повод, без да очакваш нещо в замяна.

“Малка част от младите хора се интересуват от благотворителност. Моите познати и приятели изобщо не говорят за тези неща, а най-лошото е, че някои дори се подиграват. Днешното поколение няма примери, от които да се учи на добро … Но аз съм оптимист и вярвам, че доброто е заразно“, сподели още Кирил.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук