6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

И в „Димчо Дебелянов“ посрещат повече първолаци, откриват нови паралелки

За петдесети пореден път бургаското училище „Димчо Дебелянов” отвори врати за своите възпитаници. Стотици ученици и родители изпълниха двора на школото, където се състоя и церемония по издигането на националния флаг и предаването на училищното знаме.  С трепет и вдъхновение да изучават науката, пожела на школниците кметът Димитър Николов. В изцяло ремонтираната сграда на училището влязоха 500 деца, след като директорът Пейко Стоев би първия звънец. Тази година училището посреща и повече първокласници.

Училищния праг в общината прекрачиха 27 000 ученици. Новата учебна година започна с ръст на първокласниците, което наложи разкриването на допълнителни паралелки. Спокойни ще бъдат и родителите на малчуганите, след като Бургас отново се нареди на челните места у нас по месечна издръжка на ученик и дете от детска градина. За това спомогнали общинските и европейски пари, отделени за реконструкция на училищните сгради. И тази година директорите ще работят по програмите за квалификация на учителите, тъй като проблемът с липсващите млади кадри в образованието оставал на дневен ред:

Бургас ще награди училищата, които са постигнали най-голям успех в националните външни оценявания след 4-ти, 7-ми и 12-ти клас и През учебната 2013/2014 година. За награди ще се борят и 44 самостоятелни паралелки с брой ученици под установения минимум в 13 училища от общината. 0сигуряването на допълнителни средства за тях в размер на 257 000 лв., годишно, обаче може да стане от резерва в бюджета, успокоиха от местната администрация.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук