12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

И Пеевски изчезна! Софийски градски съд го търси от дни

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски /на снимката в дясно/ не може да бъде открит, предава „Дневник“. Той трябва да бъде намерен, за да получи определението на Софийския градски съд, с което отменя прекратяването на разследването за т.нар. опит за неговото убийство.peevski_vassilev

Снимка: systemoferrors.wordpress.com

Пеевски трябва да бъде уведомен за решението на съда задължително. Докато това не се случи, делото не може да се придвижи към горната инстанция – Софийския апелативен съд. То вече е обжалвано от тримата обвиняеми –  Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, в частта, с която съдът връща на Районната прокуратура да разследва приготовление за убийство.

Пеевски е посочил адрес, на който не може да бъде открит. Жалбата е била подадена лично от него, а не чрез адвокат, което означава, че единствено той може да получи определението на съда.

В петък стана ясно, че на 30 юли Софийският градски съд е отменил постановлението на Софийската градска прокуратура. То беше атакувано от тримата обвиняеми, но и от Пеевски.

„Дневник“ се опита да се свърже с него, но мобилният му телефон е изключен.

Разследването беше прекратено, след като на първа инстанция тримата задържани бяха освободени без никаква мярка заради абсолютна липса на доказателства. По-късно дори главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че липсват данни, че тримата са се опитали да убият депутата, и коментира случая така: „Слава богу, убити няма, но няма и убийци.“

Според определението на съдия Райкова, резюме от което беше изпратено от съда, в прокурорското постановление липсва последователен и непротиворечив анализ на фактите и доказателства от фактическа и правна страна.

Освен това за съда прокуратурата не е изчерпала потенциала за събиране на доказателства. Според съдия Райкова изводът за прекратяване в постановлението на СГП е незаконосъобразен, необоснован и постановен при съществени процесуални нарушения.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук