17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

И последните два центъра за интеграция на деца в риск, готови

Социалният министър Хасан Адемов инспектира последните два центъра за социална интеграция на деца в риск при посещението си в Бургас. Сградите са изградени по Оперативна програма „Регионално развитие”. Очаква се първите обитатели да бъдат настанени в началото на пролетта.

Бургас приключи успешно пореден социален проект, по който бяха изградени общо пет центъра, които ще спомогнат за извеждането на децата от институциите. Полседните два бяха представени днес в бургаския кв. „Ветрен”. След успешното строителство, администрацията в морския град подема нова инициатива, този път по програмата за развитие на човешките ресурси. До пролетта по нея трябва да приключи и работата със специалистите, които ще се грижат за децата.

В петте центрове на територията на Бургас ще бъдат настанени около 70 деца от специализирани институции, част от тях са с физически увреждания, което наложи и пълната адаптация на къщичките за техните нужди. Адемов подчерта ангажираността на социалното министерство към проблема и увери, че ще се работи активно за закриването на морално остарелите социални домове. Над 1 700 деца от цялата страна трябва да бъдат изведени от институциите до 2025 годна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук