12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

И последните 6 са тук

Последните шест нови тролейбуса пристигнаха в Бургас. Така общият им брой вече е 22, с което завърши цялостното обновяване на градския транспорт. Закупуването на тролеите е със средства от Оперативна програма „Околна среда“ и е част от големия проект за Интегриран градски транспорт.

Тази седмица превозните средства ще бъдат приети от специална комисия, а от следващата ще се движат по линиите. Тролеите имат допълнителен двигател с вътрешно горене. С негова помощ те ще имат възможност да продължат да се движат по маршрута си при проблеми със захранването, инцидент на пътя или извършването на ремонтни дейности на пътя.

*Спомен от близкото минало, когато в тролеите валеше повече отколкото навън 

Модерните превозни средства разполагат с климатична система, която позволява поддържането на приятна температура.  С доставката на последните 6 нови тролейбуса Бургас стана първият град в България с изцяло обновен градски транспорт. Като част от проекта за обновяването на автопарка на общинския превозвач бяха доставени 67 нови автобуса, които се движат по линиите на градския транспорт.

*В Бургас се движеха и такива съчленени тролеи. Днес, машините са продадени на часати, цели или за скрап

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук