8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Кадрови промени в „Слънчев бряг“

Общото събрание на акционерите /ОСА/ на „Слънчев бряг”АД,както никога досега, е насрочено в почивен ден. В интернет портала на Българската фондова борса ОСА е обявено като извънредно за 23.12.2013г. от 11 ч. в главната дирекция на дружеството.

*Щатният представител на държавата на ОСА на „Слънчев бряг”, Любомир Илиев гласува по време на събрание

Свикването му е поискано от Драгомир Стойнев – министъра на Министерството  икономиката и енергетиката, притежаващо 75% от капитала на дружеството.

Съгласно обявения проект за дневен ред ОСА ще гласува за освобождаване на досегашните членове на съвета на директорите /СД/ на дружеството: Златко Димитров, Иво Маринов, Константин Лефтеров, Соня Енилова и Мариела Павлова и избиране на тяхно място на: Йордан Георгиев от Бургас с професионална квалификация – инженер; Евгений Мосинов от Бургас с професионална квалификация – магистър по право; Румен Кулев от Несебър с професионална квалификация – магистър по икономика и организация на туристическия бизнес; Светлодара Петрова от София с професионална квалификация – магистър по право и Валентин Михалев от Бургас с професионална квалификация – икономика и организация на туризма. Мандатът на новопредложените е за срок от 3 години.

ОСА ще гласува и министър Драгомир Стойнев да сключи от името на дружеството договор с членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението. Проектът за дневен ред предвижда освобождаване на одитния комитет и избор на нов с председател, чиито възнаграждения ще са в размер на 80 на сто от възнаграждението на членовете на СД на дружеството.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук