17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

„Какао“ атакува акцията на Симеонов в съда! Собственици на клубове се вдигат на протест

Най-големия фестивал за електронна музика по българското Черноморие – Solar summer, който се провежда ежегодно в един от най-хитовите клубове в Слънчев бряг, беше преждевременно прекратен. Феновете на музикалното събитие ще очакват следващото лято, когато фестивалната програма да бъде пълна. Това съобщи управляващият фестивала съдружник Иван Дончев.

По думите му, причина за решението на организаторите е, създалото се напрежение от миналата седмица, когато няколко клуба в комплекса бяха обект на проверки, имаше и арестуван DJ. В тазгодишната програма на феста бяха включени 8 партита в 4 поредни уикенда. Шест от тях вече са преминали.

„След проверките на правителството, организаторите решиха, че това е най-добрият вариант за този момент. Считаме, че това е риск – риск България да попадне в световния черен списък на DJ агенциите, които нямат желание да изпращат изпълнителите си на места, където могат да им конфискуват техниката. Надяваме се, че следващата година ще имаме пълна програма, че фестивалът ще се проведе в пълния си блясък“, заяви Иван Дончев.

Провалени са участията на дисководещите Адам Бейър и Пако Осуна. Бейър ще бъде заместен с друг артист от неговия лейбъл още в петък, а феновете, които вече са закупили билети ще имат възможността да си възвърнат обратно сумата, или билетите им ще важат без заверяване за следващи събития на Solar Summer.

„За последните 13 години, в които го има това място, проверки текат постоянно. Тук проблема не е в това, че има проверки, а в крайно агресивните, незаконни действия на вицепремиера Валери Симеонов. Това, което той направи вероятно ще бъде доказано като неправомерно в съда. Всички бяха шокирани както клиентите, така и изпълнителите. Имаше коментари от чужденци, които не са запознати с политическата ситуация у нас. Те решиха, че има задържан престъпник“, допълни още Дончев.

„Зад бранша стоят съдбите на хиляди хора. Трябва да не бъде прекрачван прага на нормалността. Не искам да коментирам акциите на Валери Симеонов. Това, че ги прави той показва, че институциите не работят координирано. Не трябва да се прекалява, защото сезона е кратък. Така, ние изпращаме негативни сигнали към туристите и нашите партньори“, заяви от своя страна общинският съветник и председател на Комисията по туризъм в Общински съвет – Бургас, Живко Табаков.

„Вече сме обжалвали заповедта за спирането на музиката и конфискацията на техниката. Очакваме в следващите 48 часа да имаме адекватно решение на съда. Силно вярваме, че справедливостта ще възтържествува“, каза и юридическия съветник на собствениците на „Какао“ – Кристиан Георгиев.

Днес от 13.00 часа в култовото заведение ще се проведе протест против действията на държавата в Слънчев бряг. В него ще се включат собственици на заведения, персонал и гостуващи DJ-и. По-мащабна демонстрация ще има утре пред административната сграда на „Слънчев бряг“ АД. Към момента изграждането на сцената за друго голямо музикално събитие в комплекса продължава. По план One Love Tour, в който ще се включат редица български изпълнители, ще се проведе утре. Турнето преминава през осем града в България и Македония. Организаторите обявиха, че няма да пропуснат концерта в Слънчев бряг.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук