12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Какво може да се лекува с мед?

Повече от 500 заболявания могат да бъдат лекувани с пчелни продукти. От бронхит и язва, през псориазис и разширени вени, до целулит и коксартроза – спасението от всички тези здравни проблеми се крие и в методите на апитерапията. Тя е клон на алтернативната медицина, при който се използват пчелни продукти като мед, цветен прашец и дори пчелна отрова.

Апитерапията е клон на алтернативната медицина. Чрез нея можем да докоснем организма във всичките му аспекти като дух, душа и тяло, а не само едностранно, както е в конвенционалната медицина, обясни пред Дарик апитерапевтът д-р Пламен Енчев. Той е ученик  на Стоимир Младенов, баща на съвременната апитерапия в България.

Д-р Енчев е любител пчелар и има 25 кошера в Хисаря. В медицинската си дейност прилага всички пчелни продукти за лечение на широк спектър заболявания. Прави го вече близо 30 години. Признава, че с апитерапия сам е успял да се излекува от хроничен гастрит и колит. 

С мед и останалите пчелни продукти могат да се лекуват и други масови болести като стомашно-чревни заболявания, всички хронични хепатити, жлъчно-каменна болест и други.  Медът носи лечебните свойства на растенията, от които е получен. Така например начална форма бронхит може да се излекува само с мед от липа. Прополисова тинктура също оказва благоприятно влияние.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук