16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Какво става с Григор Димитров?

Cлед ранното си отпадане в Мадрид Григор Димитров записа най-ниското си класиране в световната ранглиста от повече от три години насам. Той загуби седем места и вече е 35-и. За последно Димитров беше на тази позиция на 8 април 2013 г. Това е първото му излизане от топ 30 от август 2013 г. За съжаление Гришо се провали с гръм и трясък и на продължаващия в момента мастърс в Рим. Българският тенисист сигурно е забравил големите си успехи през 2014 г, които го изхачиха до номер 8 в световната ранглиста. „168 часа“ представи коментари на чуждестранни тенис специалисти, които са се развълнували от проблемите на Григор.

Сайтът “БроБайбъл”: Той е сред първите, но само по спортна злоба

Българският тенесист, който унищожи три ракети и беше наказан, оглави класацията по спортна злоба.

Когато се замисля за професионални спортове, от които се бълва ярост, професионалният тенис е най-ниско в списъка ми. Наистина ниско. Някъде до професионалния шах.

Изглежда обаче българският тенисист Григор Димитров желае да опровергае списъка ми, като разби не една, не две, а цели три ракети в драматичния сблъсък с Диего Шварцман, докато накрая не бе дисквалифициран за неспортсменско поведение. Спортна злоба? Разбрахме, приятелю! Не е нужно да продължаваш да размазваш спортна екипировка върху клея, за да ни докажеш, че искаш да спечелиш.

Някой въодушевява ли се все още от тениса? Той всъщност е хоби за богати хора, което по случайност е превърнато в професионален спорт. По същия начин, по който бягането, което, да си признаем честно, е мъчение, е професионален спорт. Също така, приятелю, ако един следобед решиш да смачкаш три ракети просто защото си ядосан, смятам, че е по-нормално да приемеш, че не ставаш.

И че може би трябва да дадеш почивка на мечтата за велика тенис кариера. Заеми се например с почистване на килими. Ще имаш възможност да биеш нещо с ракета. И дори ще ти плащат за това.

Джон Вертхайм, “Спортс илюстрейтед”: Той е прекалено добър, затова се парализира

Oсъзнавам, че ще разочаровам доста хора, но ви казвам – Григор Димитров е добър. Което е част от проблема. Той е прекалено добър, затова пред него стои една пречка, която стоеше и пред Федерер. Той има толкова възможности, че се парализира. И докато сме на вълна възможности, нека поговорим и за разсейването.

Всичко, което се случва в живота на тенисистите извън тенис корта, по принцип е лично. И всеки спортист се справя, с личните си проблеми по различен начин. Любов и раздели, гаджета и семейни драми, смяна на треньори. За някои тенисисти тези неща могат да бъдат дълбоко смущаващи. За други не толкова, като Анди Мъри и последният му Australian Open например. С бременна жена вкъщи, болен баща, брат, който печели купата по двойки – това е най-пресният пример. Изводът е следният – Григор Димитров има нова любов и затова тенисът му отива по дяволите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук