13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Как да гласуваме? 2 бюлетини, 1 урна

На изборите за 41-во Народно събрание ще се гласува с две интегрални бюлетини.
Няма да има отделни бюлетини за партии и кандидати. Едната бюлетина е с номерата на всички листи на партиите и по три имена от всяка листа, а другата – за мажоритарните кандидати, написани един под друг по реда на номерата определени от ЦИК. За да се гласува, трябва да се постави знак върху номерата на избраната партия или коалиция в едната бюлетина и съответно върху номера на мажоритарния кандидат във втората бюлетина.
Бюлетините се получават от член на изборната комисия, който поставя печат върху бюлетината пред гласоподавателя.
Гласоподавателят трябва да види дали по бюлетините , които е получил няма нанесени знаци, които могат да направят бюлетината невалидна. Не се правят бележки върху име на кандидат от листата, защото на тези избори няма преференциално гласуване. Всякакви бележки извън квадратчето, в което е вписан номерът на партията или коалицията ще направи бюлетината невалидна.
Преди гласуването комисията слага втори печат върху вече затворените от гласоподавателя бюлетини и след това той личано ги пуска в урната за гласуване. На тези избори бюлетините няма да се поставят в пликове. default.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук