12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Как можем да оценим представянето на Гришо към края на сезона?

Тенис сезонът на 2017 вече наближава своя край. Месец Октомври е последният, изпълнен с доста на брой турнири от сериите ATP. Предпоследният месец от годината е запазен за голямата битка в Лондон и финалите на купа Дейвис. С наближаването края на сезона можем да разгледаме как се представи Григор Димитров досега, кои бяха силните и слабите му моменти, както и на кое място можем да го видим в края на кампанията. След доброто представяне на турнира в Пекин, Димитров загатна, че има сили за успешен завършек на сезона. Полуфиналите в китайската столица бяха основна тема на обсъждане в платформата на Betfair, която следи отблизо всички актуални спортни събития. Повече за останалите ѝ характеристики ще намерите в сайта на експертите от aFreeBet. Сека нека се насочим към анализите от представянето на първата ни тенис ракета.

 

Какво спечели Григор Димитров?

 

След края на първата седмица на Октомври, Григор Димитров продължава да има в актива си 3 спечелени титли за сезон 2017. Това никак не е зле, понеже към момента изравнява постижението си от 2014 г., когато завърши сезона с 3 трофея. Въпросът е, че до края на този сезон Гришо може да се включи в още 5 турнира, така че шансът да запише най-успешния си сезон по титли е налице.

 

Началото на успешния сезон бе дадено още в първата седмица на годината, когато бе и шампионатът в Бризбейн. Григор Димитров беше поставен под номер 7 в надпреварата и я спечели, след като на финала се наложи с 2 на 1 сета над Кей Нишикори. По пътя си към финалната среща Гришо се справи с играчи, като Доминик Тийм и Милош Раонич.

 

Втората титла за хасковлията дойде на домашната сцена. Григор бе поставен под номер 3 на турнира в София, но това не го спря по пътя към трофея. Давид Гофен бе съперник на финала, но победата с 2-0 сета бе красноречива. Доста специалисти очакваха именно Гришо да спечели турнира в София, както и се случи в последствие. Един от спонсорите на надпреварата – Winbet, дори даде едни от най-големите шансове за титла на Димитров в своя сайт. Две титли за Димитров в първите 2 месеца на годината – това беше доста добър актив.

 

Трябваше да изчакаме до средата на месец Август, за да се зарадваме на нова титла от най-добрия ни тенисист. Турнирът от Мастърс сериите 1000 в Синсинати беше завоюван от Григор след успех над Ник Кириос във финалния двубой. Победата с 2 на 0 сета беше показателна, че Димитров се намира в добра форма, а по пътя си отстрани Фелисиано Лопез, Дел Потро и Джон Иснър.

 

Тези три титли говорят красноречиво за успешния сезон на Гришо. Към тях можем да добавим и полуфинала на откритото първенство на Австралия, където Гришо достигна полуфиналите.

Къде се представи най-зле?

 

Завършихме предишната точка с турнир от Големия Шлем, ще започнем тази с подобна статистика. Ако трябва да търсим слабо представяне, то това на Ролан Гарос и откритото първенство на САЩ определено бяха такива. В тях Гришо отпадна съответно в третия и втория кръг. На Уимбълдън се представи на средно ниво, достигайки осминафинал и мач с Роджър Федерер, който се оказа непосилен.

 

Оставяме на страни големите турнири и се насочваме към слабите резултати на Гришо в останалите надпревари. Мастърс турнирът в Маями бе един от слабите за Димитров. След него са турнирите в Мароко и Монако. Букмейкърът Efbet даваше сериозни шансове на Димитров за по-значим успех в тези турнири, след като започна сезона силно. И в трите надпревари Григор се проваляше в първия си мач. Същото се случи и на турнирите в Рим и Щутгарт. Връзката на всички изброени надпревари е, че се проведоха почти последователно. Това говори за един момент от сезона, в който Димитров просто не бе в добра форма. Това си личеше в играта му, а представянето на корта е чистото доказателство.

Ще завърши ли годината в топ 10?

 

След първия турнир, започващ през Октомври, Гришо се нарежда под номер 9 в световната ранглиста. Това означава, че е само на място от най-доброто си представяне – 8 място. Анализаторите от aFreeBet хвърлят поглед към миналогодишното представяне за Димитров след турнира в Пекин. Името на хасковлията присъства в 4 турнира, като Гришо има да защитава 45 точки в Шанхай, 90 в Стокхолм и също толкова в Париж. Добър атестат е, че в Базел Гришо отпадна още в първия кръг миналата година, така че може да си донесе доста добър актив от турнира. Истината е, че при едно силно представяне до края на годината, Димитров може да изравни най-доброто си постижение и да завърши на 8 позиция. Засега голямата му цел може да бъде участие във финалния турнир в Лондон, като дори на 9 позиция това е възможно, след като Джокович е аут до края на годината. Това дава шанс на Григор Димитров да участват в 5 турнира до края, така че възможността дори за рекордно класиране е налице.

 

Малко надпревари остават до финалния завършек на кампанията. Тенис сезонът през 2017 бе изпълнен с добро и лошо представяне за Гришо, но крайната оценка изглежда положителна. Все пак нека изчакаме края на последните турнири, за да дадем генерална оценка. Не забравяйте, че може да гледате всеки от тях с картина на живо в платформата на Bet365, включително и срещите на нашето момче. Григор Димитров определено прави силен сезон, в който показа спадове, но и в много моменти силен характер, така че нека му пожелаем успехи в оставащите турнири.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук